Over ons

Mortara Instrument BV

of kortweg Mortara BV, is de verkooporganisatie voor Nederland van Mortara Instrument INC en is gevestigd in Best. De activiteiten van Mortara bestaan uit verkoop, service en advies van eigen Mortara producten en aanverwante apparatuur voor diagnostische ECG en patiënt monitoring. De filosofie van Mortara BV gaat verder dan alleen het leveren van materialen. Mortara ontzorgt!

Eindgebruikers kunnen door ons worden geïnstrueerd en getraind in het gebruik van onze apparatuur, maar algemene applicatietrainingen over de toepassing van diagnostische ECG onderzoeksmiddelen zijn ook mogelijk.

Doelgroep

Wij leveren in een Business to Business omgeving aan medische professionals, die zich bezig houden met ECG diagnostiek of cardiologisch gerelateerde onderzoeken of patiënt monitoring. Ons aandachtsgebied ligt vooral bij ziekenhuizen ofschoon andere geïnteresseerden zeker ook bij ons aan het juiste adres zijn. Onze gesprekspartners zijn divers. Van cardioloog, hartfunctielaborant en doktersassistent tot technicus, ICT medewerker en inkoper.

Clinical Research

Naast het marktsegment ‘Gezondheidszorg’, waar onze grootste klantengroep zich bevindt, is Mortara wereldwijd marktleider in Clinical Research. Ook hiervoor staan wij u graag te woord als uw leverancier. Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag door naar de website (Engelstalig) van onze moedermaatschappij.

Moederbedrijf

Mortara Instrument, Inc werd 30 jaar geleden opgericht en is vandaag de dag een technologische leider in de wereld van ECG. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee VS met dochterondernemingen in Australië, Duitsland, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Mortara is onderscheiden voor innovaties op het gebied van niet-invasieve cardiologie die de kern zijn van het bedrijf. Er is een complete lijn van ECG-producten, waaronder elektrocardiografen, inspannings-ECG en revalidatiesystemen, Holter-systemen, data warehouse oplossingen, en patiënt monitoringsystemen. Het bedrijf produceert en distribueert haar ECG-apparatuur en aanverwante technologieën wereldwijd. Mortara’s marktleiderschap is een gevolg van aanzienlijke investeringen in R&D, wat heeft geresulteerd in de introductie van vele nieuwe Mortara producten waarvan klanten iedere dag profiteren tijdens hun dagelijkse praktijkvoering.

In 2013 zijn de merknamen Burdick en Quinton aangekocht. Dit betekent dat naast Mortara merkproducten ook producten onder de merknamen Burdick en Quinton uitgebracht worden voor een aantal marktgebieden. Voor meer informatie over Mortara Instrument en de uitbreiding van het product portfolio, inclusief de merken Burdick en Quinton bezoekt u www.mortara.com.

Mortarabuilding_fallLR

Mortara hoofdkantoor in Milwaukee, Verenigde Staten

Waar we vandaan komen

Mortara Instrument BV is opgericht in 1992 opgericht en gestart in Bilthoven. Als snel werd een kantoor in De Bilt betrokken, Nadat in 2007 een directiewisseling had plaatsgevonden werd besloten om te verhuizen. Vanaf 2008 is Mortara BV gevestigd in Best. Na een brand in 2010 waarbij alles volledig in de as werd gelegd moest opnieuw worden verhuisd naar een andere locatie. Mortara is sinds 2010 gevestigd aan de Industrieweg 160-B te Best. Ook in het huidige pand hebben we in 2011 brandschade gehad doordat een ander bedrijf in het pand volledig uitbrandde.
Mortara BV heeft ondertussen 6 vaste medewerkers en enkele freelancers in dienst.